הנקה בזמן שפעת

 
 

לאחרונה חליתי בשפעת, 

שפעת כזו עם כאבי שרירים, חום, שיעול ונזלת. בקיצור שפעת עם כל התוספות הנלוות… 

בזמן שנחתי במיטה חשבתי עלייך, האמא המניקה שאולי גם חולה ולא יודעת מה לעשות עם ההנקה. האם מותר להניק כשחולים בשפעת? להפסיק להניק או להמשיך כרגיל? מה קורה לתפוקת החלב? אילו תרופות מותר לקחת בהנקה?

החלטתי לכתוב על הנקה בזמן מחלה לטובת כל האימהות המניקות, בשאיפה שלא תהיו חולות…

אמא,

אפשרי לעצמך לנוח עד כמה שאפשר בתקופה הזו, ואפילו לבקש עזרה.

חשוב להקפיד על מ', כללי היגיינה – שטיפת ידיים לפני הטיפול בתינוק, להימנע עד כמה שניתן להשתעל/להתעטש ליד התינוק. במקרה הצורך ניתן להשתמש במסיכה.

זה מאוד מאתגר להיות אמא לילד קטן והאתגר מורכב יותר כשאת חולה. הנקה בזמן שכיבה יכולה לסייע בזמן מחלה (ולא רק).

אין מניעה להניק בזמן מחלה. בזמן מחלה מערכת החיסון שלך מייצרת נוגדנים עבורך. נוגדנים אלה עוברים אל התינוק היונק דרך חלב האם ומספקים הגנה עבורו. מערכת החיסון שלך מחזקת במידה מסוימת גם את מערכת החיסון של תינוקך.

מומלץ שלא להפסיק להניק בזמן מחלה, הפסקת הנקה יכולה לגרום לפגיעה בתפוקת החלב ואף לגודש. לעיתים בזמן מחלה יש ירידה בתפוקת החלב, במידה וזה קורה לך חשוב שתדעי שזה תקין. המשיכי להניק לפי דרישה, כשתבריאי והגוף יחזור לעצמו סביר שגם כמות החלב תחזור להיות כפי שהייתה (בהנחה שהיו הנקות/שאיבות בתקופה זו).

מה לגביי תרופות? מותר לקחת תרופות כשמניקים?

תרופות לשיכוך כאבים והורדת החום מותרים בהנקה לפי הצורך – תרופות המכילות פארצטאמול ואיבופרופן (אדוויל, נורופן, אקמול, דקסמול).

מומלץ להימנע מתרופות לצינון המיועדות לייבוש נזלת וליחה, כמו – דקסמול קולד ודומיו. תרופות אלו מכילות בין יתר המרכיבים שלהם גם נוגדי גודש והם יכולים להשפיע על תפוקת החלב. סיבה נוספת שהם לא מומלצים לנטילה היא שהתינוק נחשף אליהם דרך חלב האם. 

אין מניעה ליטול סטרפסילס או קל גרון להקלה על כאבי הגרון.

תרופות סבתא ותכשירים "טבעיים" מומלץ לבדוק את הרכיבים ולוודא שאכן אין להם השפעה על תפוקת החלב או על התינוק היונק.

מומלץ לבדוק מול המרכזים הטרטולוגיים לפני נטילת תרופה בזמן הריון והנקה:

  • המרכז הטרטולוגי של משרד הבריאות – 02-5082825
  • "הריופון" מרכז ייעוץ תרופתי באסף הרופא – 08-9779309

* המידע הכתוב מתייחס לאמא בריאה שמניקה תינוק בריא שנולד במועד, אינו מהווה המלצה רפואית. מומלץ לפנות למרכזים הטרטולוגיים לפני נטילת תרופה בהריון ובהנקה.

 

 

 הנקה בזמן מחלה | תרופות בהריון ובהנקה | הנקה מלאה | הנקה חלקית 


תפריט נגישות

Scroll to Top