Verdoula http://verdoula.co.il/ ורדולה- הכנה ללידה | הנקה | ייעוץ שינה | עיבוד לידה Mon, 12 Aug 2024 10:03:37 +0000 he-IL hourly 1 https://wordpress.org/?v=6.7 https://verdoula.co.il/wp-content/uploads/2023/06/WhatsApp_Image_2024-06-05_at_21.38.53-removebg-preview-150x150.png Verdoula http://verdoula.co.il/ 32 32 עיסוי פרינאום https://verdoula.co.il/%d7%a2%d7%99%d7%a1%d7%95%d7%99-%d7%a4%d7%a8%d7%99%d7%a0%d7%90%d7%95%d7%9d/ Tue, 14 May 2024 18:06:41 +0000 https://verdoula.co.il/?p=2288 אחד החששות של כל הריונית לפני לידה הוא החשש מחתך חיץ - אפיזוטומיה. עיסוי הפרינאום במהלך ההיריון יעזור להגמיש את רקמות הנרתיק ויכין אותו למתיחה הצפויה בלידה. ביצוע העיסוי לפני הלידה מאפשר ליולדת להכיר את המקום, והתחושות של המגע במקום יהיו דומות לתחושות שיורגשו במהלך הלידה.

הפוסט עיסוי פרינאום הופיע לראשונה ב-Verdoula.

]]>

עיסוי פרינאום

 
 

הפרינאום הוא איזור שרירי שבין פתח הנרתיק ופי הטבעת.

אחד החששות של כל הריונית לפני לידה הוא החשש מחתך חיץ – אפיזוטומיה. כיום המיילדות עושות כל שביכולתן להימנע מחתך, ובזמן הלידה הן מעסות את איזור הפרינאום עם שמן שקדים שהבאת מהבית ורבות מהן מניחות רטיות חמות על האזור לקראת יציאת הראש.

עיסוי הפרינאום במהלך ההיריון יעזור להגמיש את רקמות הנרתיק ויכין אותו למתיחה הצפויה בלידה. ביצוע העיסוי לפני הלידה מאפשר ליולדת להכיר את המקום, והתחושות של המגע במקום יהיו דומות לתחושות שיורגשו במהלך הלידה. בכדי להימנע מקרע או חתך יזום מומלץ לעשות עיסוי פרינאום פעם ביום החל משבוע 35. אין הוכחה מחקרית כי עיסוי אכן מונע קרעים, יחד עם זאת ביצוע העיסוי לא יכול להזיק, מקסימום יעזור.

עיסוי פרינאום יכול לסייע בהפחתת הצורך בחתך חיץ, גורמים נוספים שיכולים להשפיע:

  • גנטיקה וסוג העור
  • תנוחות לידה
  • מהירות יציאת התינוק ומשך שלב הלחיצות
  • תזונה נכונה
  • התעמלות בהריון ותרגילים לחזוק רצפת האגן

את העיסוי תוכלי לעשות לבד בתנוחה בה רגל אחת מורמת על כיסא / אסלה / דופן האמבטיה, או בשכיבה על הגב. את יכולה להיעזר בבן זוגך. עיסוי פרינאום יכול להפוך לחוויה זוגית – מוסיקה מרגיעה, נרות דולקים, נשימות הרפיה ותנוחה נוחה ורפויה על המיטה.

לפני העיסוי חשוב מאוד:

  • ריקון שלפוחית השתן
  • שטיפת ידיים במים וסבון וגזיזת ציפורניים אם קיים חשש לירידת מים / דלקת נרתיקית אין לבצע את העיסוי
  • מבצעים עיסוי החל משבוע 35
  • מצאי תנוחה נוחה המאפשרת הרפיה
  • שימוש בשמן שקדים טהור ללא נבט חיטה או בשמן ייעודי לפרינאום
  • העיסוי מתבצע בצורה הדרגתית ואיטית, במידה ואת חשה תחושת אי נוחות או כאב בזמן ביצוע העיסוי יש להפסיקו

אז איך מתבצע העיסוי?

טבלי את האגודלים בשמן שקדים שנמזג לקערית נקייה. התחילי לעסות את פתח הנרתיק ובעדינות הכניסי את שני האגולדים כ 2 ס"מ לתוך הנרתיק ובתנועות מתיחה עדינות כלפיי מטה (לכיוון פי הטבעת) והחליקי לצדדים. ייתכן ותחושי מתח באזור, אולי צריבה עדינה, אך לא כאב. החזיקי את האזור מתוח כ- 2 דקות או עד שהתחושה הופכת להיות עמומה יותר. מתחי מעט יותר את הפרינאום מטה ובעדינות הוציאי את האגודלים. (תנועה מצד לצד בצורת U). אם בן-זוגך מבצע את העיסוי הנחי אותו לטבול את האצבע והאמה, ניתן ומומלץ להתחיל מאצבע אחת. כווני אותו לרמת המתח שנעימה לך.

בזמן העיסוי דמייני את ראש התינוק מותח את הפרינאום ויוצא החוצה.

 

 עיסוי פרינאום | חתך חיץ | הכנה ללידה

 

הפוסט עיסוי פרינאום הופיע לראשונה ב-Verdoula.

]]>
הנקה בזמן שפעת https://verdoula.co.il/elementor-2252/ Wed, 27 Mar 2024 15:20:02 +0000 https://verdoula.co.il/?p=2252 האם מותר להניק כשחולים בשפעת? להפסיק להניק או להמשיך כרגיל? מה קורה לתפוקת החלב? אילו תרופות מותר לקחת בהנקה?
זה מאוד מאתגר להיות אמא לילד קטן והאתגר מורכב יותר כשאת חולה

הפוסט הנקה בזמן שפעת הופיע לראשונה ב-Verdoula.

]]>

הנקה בזמן שפעת

 
 

לאחרונה חליתי בשפעת, 

שפעת כזו עם כאבי שרירים, חום, שיעול ונזלת. בקיצור שפעת עם כל התוספות הנלוות… 

בזמן שנחתי במיטה חשבתי עלייך, האמא המניקה שאולי גם חולה ולא יודעת מה לעשות עם ההנקה. האם מותר להניק כשחולים בשפעת? להפסיק להניק או להמשיך כרגיל? מה קורה לתפוקת החלב? אילו תרופות מותר לקחת בהנקה?

החלטתי לכתוב על הנקה בזמן מחלה לטובת כל האימהות המניקות, בשאיפה שלא תהיו חולות…

אמא,

אפשרי לעצמך לנוח עד כמה שאפשר בתקופה הזו, ואפילו לבקש עזרה.

חשוב להקפיד על מ', כללי היגיינה – שטיפת ידיים לפני הטיפול בתינוק, להימנע עד כמה שניתן להשתעל/להתעטש ליד התינוק. במקרה הצורך ניתן להשתמש במסיכה.

זה מאוד מאתגר להיות אמא לילד קטן והאתגר מורכב יותר כשאת חולה. הנקה בזמן שכיבה יכולה לסייע בזמן מחלה (ולא רק).

אין מניעה להניק בזמן מחלה. בזמן מחלה מערכת החיסון שלך מייצרת נוגדנים עבורך. נוגדנים אלה עוברים אל התינוק היונק דרך חלב האם ומספקים הגנה עבורו. מערכת החיסון שלך מחזקת במידה מסוימת גם את מערכת החיסון של תינוקך.

מומלץ שלא להפסיק להניק בזמן מחלה, הפסקת הנקה יכולה לגרום לפגיעה בתפוקת החלב ואף לגודש. לעיתים בזמן מחלה יש ירידה בתפוקת החלב, במידה וזה קורה לך חשוב שתדעי שזה תקין. המשיכי להניק לפי דרישה, כשתבריאי והגוף יחזור לעצמו סביר שגם כמות החלב תחזור להיות כפי שהייתה (בהנחה שהיו הנקות/שאיבות בתקופה זו).

מה לגביי תרופות? מותר לקחת תרופות כשמניקים?

תרופות לשיכוך כאבים והורדת החום מותרים בהנקה לפי הצורך – תרופות המכילות פארצטאמול ואיבופרופן (אדוויל, נורופן, אקמול, דקסמול).

מומלץ להימנע מתרופות לצינון המיועדות לייבוש נזלת וליחה, כמו – דקסמול קולד ודומיו. תרופות אלו מכילות בין יתר המרכיבים שלהם גם נוגדי גודש והם יכולים להשפיע על תפוקת החלב. סיבה נוספת שהם לא מומלצים לנטילה היא שהתינוק נחשף אליהם דרך חלב האם. 

אין מניעה ליטול סטרפסילס או קל גרון להקלה על כאבי הגרון.

תרופות סבתא ותכשירים "טבעיים" מומלץ לבדוק את הרכיבים ולוודא שאכן אין להם השפעה על תפוקת החלב או על התינוק היונק.

מומלץ לבדוק מול המרכזים הטרטולוגיים לפני נטילת תרופה בזמן הריון והנקה:

  • המרכז הטרטולוגי של משרד הבריאות – 02-5082825
  • "הריופון" מרכז ייעוץ תרופתי באסף הרופא – 08-9779309

* המידע הכתוב מתייחס לאמא בריאה שמניקה תינוק בריא שנולד במועד, אינו מהווה המלצה רפואית. מומלץ לפנות למרכזים הטרטולוגיים לפני נטילת תרופה בהריון ובהנקה.

 

 

 הנקה בזמן מחלה | תרופות בהריון ובהנקה | הנקה מלאה | הנקה חלקית 


הפוסט הנקה בזמן שפעת הופיע לראשונה ב-Verdoula.

]]>
מה התל"מ שלך? https://verdoula.co.il/%d7%aa%d7%90%d7%a8%d7%99%d7%9a-%d7%94%d7%9c%d7%99%d7%93%d7%94-%d7%94%d7%9e%d7%a9%d7%95%d7%a2%d7%a8/ Wed, 14 Feb 2024 09:04:15 +0000 https://verdoula.co.il/?p=2228 תאריך הלידה הגיע ועוד לא ילדת?
בואי נדבר על זה...
הגעת לשבוע 40 ואת עדיין בהריון, הכל טוב, אין סיבה להילחץ. זה תקין ואפילו נורמלי. התינוק שלך עדיין לא החליט לצאת לאוויר העולם. יש לו תוכניות אחרות, טוב לו ונעים לו שם בפנים, הוא עדיין לא בשל לצאת. סמכי על גופך ועל תינוקך שכשיגיע הרגע שלו לצאת זה יקרה.

הפוסט מה התל"מ שלך? הופיע לראשונה ב-Verdoula.

]]>

מה התל"מ שלך?

 

תאריך הלידה הגיע ועוד לא ילדת?
בואי נדבר על זה…
 
מה זה אומר תאריך לידה משוער?
אם יש משהו שאת יודעת זה שהריון נמשך 40 שבועות והכי היית רוצה לדעת מה התאריך המדויק שבו תלדי. איזה כיף זה היה, נכון? אבל אין דרך לדעת מה יהיה תאריך הלידה המדויק ניתן רק לשער. התאריך נקבע בהתאם לתאריך הוסת האחרונה, במידה והוסת שלך לא סדירה או שעברת טיפולי פוריות אז בבדיקת אולטרסאונד הראשונה יבוצעו מדידות עובר התאריך המשוער ייקבע בהתאם לגיל ההיריון.
אחת השאלות שישאלו אותך בכל בדיקה שתבצעי לאורך ההריון – "מה התל"מ שלך?". תל"מ הוא תאריך לידה משוער, וכשמו כן הוא, משוער בלבד. צפוי שהלידה תהיה סביב התאריך הזה לפני או אחרי. רק 6% מהנשים יולדות בתאריך המשוער. הריון יכול להימשך מקסימום 42 שבועות, בתי החולים לא מאפשרים להמשיך את ההיריון מעבר לשבוע 42 מחשש לסיכון העובר, ללא קשר לתוצאות הבדיקות אם הן תקינות או לא. את בטח שואלת את עצמך "אז למה צריך לדעת אותו?". יש חשיבות לתל"מ מאחר ושבועות ההיון יספרו בהתאם אליו ולפי שבוע ההיריון שבו את נמצאתייקבעו בדיקותמעקב ההיריון שלך. רוב הלידות יתרחשו בין השבועות 38-42.
 
התל"מ שלך עבר ואת עדיין בהריון?
הגעת לשבוע 40 ואת עדיין בהריון, הכל טוב, אין סיבה להילחץ. זה תקין ואפילו נורמלי. התינוק שלך עדיין לא החליט לצאת לאוויר העולם. יש לו תוכניות אחרות, טוב לו ונעים לו שם בפנים, הוא עדיין לא בשל לצאת. סמכי על גופך ועל תינוקך שכשיגיע הרגע שלו לצאת זה יקרה.
הרופא בקופת חולים הודיע לך רשמית שמרגע שהגעת לשבוע 40 את מוגדרת "הריון עודף" ומעקב ההיריון יתבצע בבית החולים בו את מתכננת ללדת. עכשיו את צריכה להגיע לשם כל 3 ימים +/- לביקורת. בכל פעם שאת מגיעה למיון יולדות, על-אף שהכל בסדר, יש מספיק מי שפיר, מוניטור תקין, את והעובר ממש בטוב ואין סיבה לדאגה עדיין הרופא מתחיל לדבר על זירוזים והתערבויות.
בן/בת הזוג שלך מאוד רוצה להעניק לך את התמיכה שאת צריכה, הוא/היא סומך/כת עלייך שאת יודעת מה נכון לך, מצד שני הלחץ מתחיל לחלחל והמחשבה אולי באמת כבר צריך לזרז עולה.
ואם זה לא מספיק….
 
כולם סביבך משגעים אותך – "מה עוד לא ילדת? … את לא רוצה ללדת?" וכשאת מפספסת שיחת טלפון כולם בטוחים שהינה את בחדר לידה… פתאום כולם סביבך נעשו מומחים לעינייני לידה ומתחילים להציע הצעות שיקדמו את הלידה "תעלי מדרגות… תרדי מדרגות.. לכי לים… תאכלי חריף… תעשי סקס… תשטפי את הבית…" והעצה הכי מרגיזה "תפסיקי לחשוב על הלידה, תשחררי וזה יקרה" כן, ברור! הם לא מבינים שזה לא תלוי בך? את רוצה ללדת, מאוד רוצה ללדת… חם לך, כבד לך, ואין דבר שהיית רוצה יותר מללדת ואתמול. את כבר ממש רוצה לפגוש את התינוק שלך. את מתחילה להיות מתוסכלת ורוצה לחכות שהטבע יעשה את שלו שהלידה תתחיל באופן טבעי והחשש מפני זירוזים והתערבויות מתחיל להתגנב.
 
אני מזכירה לך- תאריך הלידה שלך הוא משוער בלבד, התמקדי בדברים שאת יכולה לעשות עד הלידה.
 
קודם כל תנשמי. וואו, זה מעצבן כולם אומרים לך לנשום. אבל אני מתכוונת לנשימות טובות ועמוקות כאלה. נשימות שיירפו את גופך וירוקנו את המחשבות. ואז תחשבי על משפט מחזק שיביא לך כוחות חדשים, משהו כמו "התינוק שלי יודע מתי הזמן הנכון לו להיוולד" או אפילו משפט כמו "עוד מעט אחבק את תינוקי".
תעשי רק מה שאת אוהבת. אחרי הלידה תהיי עסוקה בלהיות אמא וסביר להניח שזה יגזול את רוב זמנך, נצלי את הזמן הזה בשבילך. פנקי את עצמך ותעשי רק מה שעושה לך טוב. מרתון סדרות בנטפליקס, לסיים ספר שהתחלת, להיפגש עם חברה טובה במסעדה ואולי ביום כיף משותף. או שפשוט אל תעשי כלום. תני לגוף שלך מנוחה והשלימי שעות שינה. 
אל תנסי לזרז את הלידה. הריוניות רבות שעברו את התל"מ מכניסות לו"ז אימונים, הליכות, מנקות את הבית כל יום ועושות כל מה שאפשר כדי לנסות לקדם את הלידה. אל תהיי כזאת. כשאת עושה ספורט, שוטפת את הבית או עוסקת בכל פעילות מאומצת את גורמת לעלייה ברמות האדרנלין וכשזה קורה רמות האוקסיטוצין (ההורמון שמקדם לידה) בגוף נמוכות מאוד ותהליך הלידה מתעכב. במקום לו"ז אימונים עשי לך לו"ז רוגע. אם ים מרגיע אותך, מעולה. הליכה על שפת הים באוויר הפתוח ימלא אותך באוקסיטוצין. אם את לא טיפוס של ים פרגני לעצמך פעילות מרגיעה אחרת. אולי עיסוי מפנק לנשים בהיריון… סומכת עלייך שתמצאי מה מרגיע אותך 🙂
תשמרי בסוד את תאריך הלידה המשוער שלך. את התל"מ הנכון ספרי רק לקרובים אלייך ולמעגל החברים והמכרים תוספי שבועיים לתל"מ. כך אף אחד לא ידע מתי הלידה צפויה ולא יציקו לך בשאלות מעצבנות.
כל עוד ההיריון תקין, הבדיקות תקינות, את ותינוקך מרגישים טוב אין שום סיבה לזרז את הלידה. חייכי לסביבה , הפיצי אנרגיות רגועות וזכרי, אף תינוק לא נשאר בבטן לנצח ועוד לא נולד התינוק שלא נולד 🙂 
 
אם מציעים לך לזרז את הלידה שאלי את עצמך:
אילו אפשרויות נוספות קיימות עבורך?

האם ניתן להמתין עוד? 

הביני מהם הסיכונים באם יש כאלה מול היתרונות בהצעות שמציעים לך וקבלי את הבחירה הנכונה לך.

מאחלת לך לידה טובה ורגועה

 

 

 הריון ולידה | תאריך לידה משוער | תל"מך

הפוסט מה התל"מ שלך? הופיע לראשונה ב-Verdoula.

]]>
גודש https://verdoula.co.il/%d7%92%d7%95%d7%93%d7%a9-%d7%91%d7%94%d7%a0%d7%a7%d7%94/ Mon, 12 Feb 2024 13:58:01 +0000 https://verdoula.co.il/?p=2215 נשים רבות חוות גודש ביממה השלישית לאחר הלידה, הסיבה לכך היא כי חל שינוי בכמויות החלב שהתינוק צורך.
גודש יכול להיגרם בכל תקופת ההנקה כאשר ניהול ההנקה לקוי, חיבור שאינו מיטבי, התינוק יונק בתדירות נמוכה, מתן בקבוקים ומוצצים ללא פינוי חלב מהשד, הימנעות מהנקה בלילה או גמילה פתאומית מהנקה.

הפוסט גודש הופיע לראשונה ב-Verdoula.

]]>

 

ההמלצה להפסיק לעשן תקפה בכל שלב בחיים, גם למי שלא מניקה 

במהלך ההיריון כולם אמרו לך להפסיק לעשן, שזה מזיק לעובר. אולי הגנבת סיגריה פה ושם, עם המון חרטות, אולי הצלחת להתאפק עד הלידה וחיכית לרגע שתלדי ותעשני את הסיגריה הראשונה. ואז לאחר הלידה אומרים לך שזה מזיק לתינוק.

אבל בא לך… אחת…. שאכטה מדי פעם… סיגריה עם הקפה…

סיגריה זו ההנאה הקטנה שלך, את לא רוצה להפסיק לעשן. את מודעת לנזקי העישון ורגשי האשם משתלטים עלייך, את חוששת להזיק לתינוקך ובוחרת לתת לו תמ"ל במקום להניק.

חשוב שתדעי שגם כשאמא מעשנת עדיף להניק מאשר לתת תמ"ל. יתרונות חלב האם עולים על נזקי העישון, אך עליך להקפיד שלא לחשוף את התינוק לעשן הסיגריות, עישון פסיבי מאוד מזיק לתינוק.

העישון משפיע על הפרשת הורמוני החלב וכתוצאה מכך תושפע גם כמות החלב, וייתכן גם קושי ברפלקס שחרור החלב דבר שיביא לעיכוב בזרימת החלב.

מניקה ומעשנת? איך עושים את זה יחד?

·       עדיף לעשן לאחר ההנקה כדי שרמת הניקוטין בדם תהיה נמוכה יותר

·       צאי לעשן בחוץ, במרפסת או ליד החלון. שמרי מרחק מהתינוק כדי שהעשן לא יגיע אליו.

·       אספי את השיער בזמן העישון

·       לאחר העישון לפני שאת באה במגע עם התינוק, שטפי ידיים ופנים במים וסבון, צחצחי שיניים והחליפי חולצה. (אם מתאפשר – התקלחי)

·       נסי להפחית את כמות הסיגריות

 

במידה ובן/בת הזוג מעשנים, חשוב שגם הם יקפידו על החלפת חולצה, שטיפת ידיים ופנים במים וסבון וצחצוח שיניים לפני המגע עם התינוק

 

הנקה | עישון בזמן ההנקה | הנקה מלאה | הנקה חלקית | חלב אם

 

נשים רבות חוות גודש ביממה השלישית לאחר הלידה, הסיבה לכך היא כי חל שינוי בכמויות החלב שהתינוק צורך.
גודש יכול להיגרם בכל  תקופת ההנקה כאשר ניהול ההנקה לקוי, חיבור שאינו מיטבי, התינוק יונק בתדירות נמוכה, מתן בקבוקים ומוצצים ללא פינוי חלב מהשד, הימנעות מהנקה בלילה או גמילה פתאומית מהנקה.
 
איך תדעי שמה שאת חווה זה גודש?
שדיים מתמלאים בחלב, גדלים ומלווים בהרגשה של כובד בשדיים. בשלב זה הם יהיו רכים למגע וזה הזמן להניק ולפנות חלב. זו מלאות תקינה של השדיים בהנקה.
לעומת זאת, מלאות יתר של השדיים, העור נראה מתוח, מלווה בכאבים ושדיים קשים למגע, ממש תחושה של אבנים, זהו גודש וזה מצב שאינו תקין בהנקה. הגודש מקשה על התינוק להיצמד ולינוק ויש קושי בהוצאת החלב.
 
מה הטיפול בגודש?
  • הנקה – כאשר התינוק נצמד לשד ויונק זו הדרך הטובה ביותר לטיפול בגודש. דאגי לחיבור מיטבי במהלך ההנקה. החלפת תנוחות יכולה לסייע לריקון יעיל של השד מאזורים שונים.
  • קומפרסים קרים לפני/אחרי ההנקה – מכווצים את צינוריות החלב ומסייעים בהפחתת הכאבים. שימי לב שאת מניחה את הקומפרס הקר על השד בלבד ולא על איזור הפטמה. קומפרס קר יכול להיות טיטול ששפכת עליו חצי כוס מים והוכנס למקפיא ואפילו יכול להיות שקית אפונה קפואה עטופה בחיתול טטרה.
  • קומפרסים חמים בזמן ההנקה – מרחיבים את צינוריות החלב ומסייעים לשחרור החלב.
  • עיסוי עדין של השדיים – לפני ההנקה או שאיבה על-מנת לעזור לחלב להשתחרר.
  • סחיטה ידנית/שאיבה במשאבת חלב – פינוי החלב יקל על הגודש וירכך את השד והעטרה מה שיאפשר לתינוק להיצמד ולינוק בקלות. שימוש במשאבה רק עד לתחושת הקלה וריכוך השד. ריקון מלא של השד יביא לייצור מוגבר של חלב ויכול לגרום שוב לגודש.
  • משככי כאבים נוגדי דלקת –  איבופרופן – אדוויל, נורופן. יקלו על הכאב ויסייעו במניעת דלקת.

מניעה היא הדרך הטובה ביותר לטפל בגודש, מניעה קלה יותר מטיפול 🙂

איך ניתן להימנע מגודש?

  • הנקה, הנקה, הנקה – להניק מרגע הלידה 8-12 פעמים ביממה (24 שעות), לפי דרישה וסימני הרעב של התינוק תוך הקפדה על חיבור מיטבי של התינוק לשד. הקפידי על הנקה רציפה ללא הגבלה בזמן ובתכיפות ההנקה. אפשרי לתינוק לסיים הנקה מצד אחד והציעי שד שני.
  • אם מסיבה כלשהי ההנקה אינה מתאפשרת, הקפידי על שאיבות/סחיטות לפחות 8-10 פעמים ביממה. ריקון השד מונע מלאות יתר.

נשים הסובלות מגודש לעיתים בוחרות  לעשות "הפסקה" מהנקה בגלל הכאב המלווה לגודש, אך הפסקת הנקה אינה מומלצת וזה אינו הפתרון. חוסר טיפול עלול להחמיר את המצב ולגרום לדלקת. חשוב מאוד לטפל בגודש ולהמשיך לפנות חלב מהשד למרות הכאב.

אם את חווה גודש לאורך זמן או החמרה במצב מומלץ לפנות לייעוץ.

 

 

הנקה | הנקה מלאה | הנקה חלקית | חלב אם | גודש בהנקה

הפוסט גודש הופיע לראשונה ב-Verdoula.

]]>
עיבוד חווית לידה https://verdoula.co.il/%d7%a2%d7%99%d7%91%d7%95%d7%93-%d7%97%d7%95%d7%95%d7%99%d7%aa-%d7%9c%d7%99%d7%93%d7%94/ Sun, 04 Feb 2024 12:43:06 +0000 https://verdoula.co.il/?p=2156 עיבוד חווית לידה מאמרים נוספים   ילדת, מזל טוב! לידה היא אחת החוויות המשמעותיות ביותר בחייה של אישה. הלידה יכולה להיות חוויה עוצמתית אך יכולה להיות גם חוויה של חוסר אונים וכישלון. הלידה היא תהליך המורכב מהרבה רגעים מרגשים ושמחים וייתכן והיו גם רגעים מאתגרים וקשים וכשאלה מתערבבים יחד תרגישי מוצפת רגשית. יש חשיבות גדולה …

עיבוד חווית לידה לקריאה »

הפוסט עיבוד חווית לידה הופיע לראשונה ב-Verdoula.

]]>

עיבוד חווית לידה

 

ילדת, מזל טוב!

לידה היא אחת החוויות המשמעותיות ביותר בחייה של אישה. הלידה יכולה להיות חוויה עוצמתית אך יכולה להיות גם חוויה של חוסר אונים וכישלון. הלידה היא תהליך המורכב מהרבה רגעים מרגשים ושמחים וייתכן והיו גם רגעים מאתגרים וקשים וכשאלה מתערבבים יחד תרגישי מוצפת רגשית. יש חשיבות גדולה לתת מקום לתחושות, לרגשות ולמחשבות שיש לך לגבי הלידה שהייתה. גם אם הייתה לך חוויה טובה ייתכן ועדיין היו בה חלקים טובים פחות שמלווים אותך מאז הלידה. זה לא משנה איזו לידה הייתה לך, טבעית או ניתוח קיסרי, עם אפידורל או בלי. החוויה האישית שלך היא זו שתקבע איזה משקעים יישארו איתך.

כולם סביבך מתעניינים איך הייתה הלידה… מה עונים לכולם? לידה קשה, מאתגרת ואולי טראומטית? את ממש לא יודעת מה לענות. רצית לידה טובה וקלה, הכל היה מתוכנן לפרטי פרטים. הרי הכנת את עצמך ללידה, קראת ספרים מומלצים, הצטרפת לקבוצות נשים בהריון בפייסבוק, נרשמת לאימונים לנשים בהריון וגם השתתפת בקורס הכנה ללידה שבו כתבת את סיפור הלידה שלך ואיתו הגעת לחדר לידה. 

ואז, הגעת לחדר לידה… היו שם דברים טובים שהכנת את עצמך אליהם ויחד עם זאת, היו שם דברים שידעת על קיומם אך רצית להימנע מהם. הרגשת כאילו הדברים יצאו משליטה.

יהיו אנשים שיגידו לך "את אחרי, את בריאה, התינוק שלך בריא וזה הכי חשוב". חלק ממך יגיד הם צודקים, אנחנו בסדר, וחלק אחר ייזכר בלידה שהייתה ולא ירפה. משהו לא עוזב אותך וממשיך איתך הלאה. אין הגדרה חד משמעית לחוויית הלידה שלך, לא ניתן  להגדיר אותה כחוויה טובה או חוויה קשה, חווית הלידה שלך היא חוויה אישית שלך, איך את מרגישה כלפי הלידה. ואת לא צריכה להרגיש לא נעים עם התחושות האלה.

כל אישה מתמודדת בצורה שונה עם חווית הלידה שלה. לעיתים הזיכרון מחדר לידה מופיע בלילה ומדיר שינה מעינייך למרות העייפות הגדולה שאת נמצאת בה, ואולי כל זיכרון של הלידה מציף שוב את חוסר האונים והפחד שהרגשת בלידה וכל מחשבה על לידה נוספת מכווץ אותך ואת נמנעת מהריון נוסף. יהיו כאלה שירגישו צורך לספר את סיפור הלידה שוב ושוב, יהיו נשים שיכתבו את סיפור הלידה בין אם לעצמן או בפוסט בפייסבוק ויהיו נשים שיצטרכו עזרה חיצונית. עיבוד חווית הלידה תקל עלייך ותנרמל לך את התחושות שיעלו בכל פעם שתיזכרי בלידה . 

בעיבוד הלידה תעברי תהליך עיבוד רגשי של חוויות הלידה. תוך כדי סיפור הלידה מתקבלת נקודת מבט חדשה ואובייקטיבית על הלידה. תחושות שקשה היה לתת להם מילים פתאום מקבלות שם, מתאפשר להבין אילו צרכים בחדר לידה קיבלו מענה ואיזה לא, הכרה ברגשות שצפו בזמן הלידה ועדיין עולים בכל פעם שאת נזכרת בלידה ושאלות מטרידות שמלוות אותך מאז הלידה יקבלו מענה. זהו בעצם תהליך שיאפשר לך להכיר את הכוחות שיש בך והמשאבים שעומדים לרשותך ולקבל את תהליך הלידה ולחיות לצידו בשלום.

מי צריכה עיבוד לידה?

כל אישה שעברה לידה ומרגישה צורך לעבד את חווית הלידה שלה, בין אם זו חוויה טובה או קשה. עיבוד החוויה ואוורור הרגשות והתחושות שאת נושאת איתך מרגע הלידה יתנו לך שקט ורוגע נפשי. עיבוד החוויה יאפשר לך להרגיש חזקה יותר ופנויה רגשית לצעדייך הראשונים כאמא ולטיפול בתינוק. נשים לאחר עיבוד לידה מעידות שחוו הקלה משמעותית. התהליך יכול להיות פגישה אחת או יותר בהתאם לקושי שאת מביאה איתך.

אם חווית הלידה שלך מלווה אותך ונוכחת במחשבות שלך, מזמינה אותך לעיבוד לידה.

אני פה בשבילך

 

 

 

 עיבוד לידה | חווית לידה טובה | חווית לידה קשה | לידה 

 

הפוסט עיבוד חווית לידה הופיע לראשונה ב-Verdoula.

]]>
כאבים ופצעים בהנקה https://verdoula.co.il/%d7%9b%d7%90%d7%91%d7%99%d7%9d-%d7%95%d7%a4%d7%a6%d7%a2%d7%99%d7%9d-%d7%91%d7%94%d7%a0%d7%a7%d7%94/ Wed, 24 Jan 2024 18:34:59 +0000 https://verdoula.co.il/?p=2080 כאבים ופצעים בהנקה מאמרים נוספים     בימים הראשונים לאחר הלידה את ותינוקך לומדים להכיר אחד את השני. את לומדת להניק ותינוקך לומד לינוק ממך. תחילת ההנקה יכולה להיות מלווה ברגישות או אי נוחות בפטמות. לעיתים התחושה מתוארת ככאב ויש קושי להבדיל בין רגישות בפטמות לבין כאב. כאב מתמשך גורם לאימהות רבות להתייאש מההנקה ולהפסיק …

כאבים ופצעים בהנקה לקריאה »

הפוסט כאבים ופצעים בהנקה הופיע לראשונה ב-Verdoula.

]]>

כאבים ופצעים בהנקה

 

 

בימים הראשונים לאחר הלידה את ותינוקך לומדים להכיר אחד את השני. את לומדת להניק ותינוקך לומד לינוק ממך.

תחילת ההנקה יכולה להיות מלווה ברגישות או אי נוחות בפטמות. לעיתים התחושה מתוארת ככאב ויש קושי להבדיל בין רגישות בפטמות לבין כאב. כאב מתמשך גורם לאימהות רבות להתייאש מההנקה ולהפסיק להניק. כאב בזמן הנקה מצריך בירור וטיפול, וכאב שלא מטופל יכול לגרום לסדקים, שטפי דם או פצעים על ההנקה.

הסיבה העיקרית להופעת כאבים ופצעים היא חיבור לא נכון של התינוק לשד. במיוחד בימים הראשונים חשוב להקפיד על חיבור נכון, דבר שיעזור להמשך ההנקה. בחיבור נכון ההנקה אינה כואבת והפטמה יוצאת עגולה. ניתן לראות חיבור נכון כשהשפתיים של התינוק מופשלות והתינוק תופס גם חלק מהעטרה וכשהפטמה נמצאת עמוק בפה של התינוק ההנקה תהייה יעילה.

לטיפול בסדקים / פצעים:

* מרחי על הפטמה לאחר כל הנקה שכבה דקה של לנולין או שמן קוקוס על-מנת למנוע את הופעת הפצע, אין צורך לנסיר לפני ההנקה.

* ישנן רפידות טיפוליות המיועדות להקלה וריפוי פצעים. שימי לב להוראות השימוש, הן ניתנות לשימוש חוזר.

* פטמות כסף מסייעות להחלמה ומגנות על הפטמה ממגע הבגד.

ניתן להשתמש במשככי כאבים המותרים בהנקה – איבופרופן או פרצטמול. יש יתרון מסוים לאיבופרופן, במיוחד בכאב מתמשך, כי הוא אנטי-דלקתי והמקום מאוד מגורה. כמו כל טיפול בכאב, עד לטיפול בבעיה הגורמת לכאב, עדיף טיפול מסביב לשעון במקום לתת טיפול בשיא הכאב.

במידה והתינוק מתחבר לשד והכאב מתמשך מומלץ לנתק אותו. ניתוק התינוק מהשד יתבצע בעדינות באמצעות הכנסת הזרת לזווית פיו.

על מנת לשמור על תפוקת החלב חשוב להוציא חלב גם מהשד הפצוע ע"י הנקה, סחיטה ידנית או שאיבה.

אם חיבור התינוק לא יהיה נכון, על-אף כל מאמצייך, הפצעים לא יחלימו ולכן חשוב לתקן את החיבור.

עם הדרכה נכונה תוכלי להמשיך ולהניק את תינוקך גם בזמן הריפוי.

 

 

 

 

 

הנקה | כאבים ופצעים בהנקה | הנקה מלאה | הנקה חלקית | חלב אם

הפוסט כאבים ופצעים בהנקה הופיע לראשונה ב-Verdoula.

]]>
מתי הזמן לצאת לבית החולים? https://verdoula.co.il/%d7%9e%d7%aa%d7%99-%d7%94%d7%96%d7%9e%d7%9f-%d7%9c%d7%a6%d7%90%d7%aa-%d7%9c%d7%91%d7%99%d7%aa-%d7%94%d7%97%d7%95%d7%9c%d7%99%d7%9d/ https://verdoula.co.il/%d7%9e%d7%aa%d7%99-%d7%94%d7%96%d7%9e%d7%9f-%d7%9c%d7%a6%d7%90%d7%aa-%d7%9c%d7%91%d7%99%d7%aa-%d7%94%d7%97%d7%95%d7%9c%d7%99%d7%9d/#respond Mon, 22 Jan 2024 18:24:29 +0000 https://verdoula.co.il/?p=1960 לידה היא חוויה מרגשת וחודשים חיכית לרגע בו תתחיל הלידה, וכשמרגיש לך שמשהו מתחיל ההתרגשות ואולי הלחץ משכיחים ממך את כל מה שחשבת שאת יודעת...
מצד אחד את רוצה להגיע לחדר לידה בשלב מתקדם וללדת, מצד שני את לא רוצה ללדת בבית...
כדאי להכיר את הסימנים שמבשרים שהלידה מתקרבת

הפוסט מתי הזמן לצאת לבית החולים? הופיע לראשונה ב-Verdoula.

]]>

מתי הזמן לצאת לבית החולים?

מתי הזמן לצאת לחדר לידה?

לידה היא חוויה מרגשת וחודשים חיכית לרגע בו תתחיל הלידה, וכשמרגיש לך שמשהו מתחיל ההתרגשות ואולי הלחץ משכיחים ממך את כל מה שחשבת שאת יודעת…
מצד אחד את רוצה להגיע לחדר לידה בשלב מתקדם וללדת, מצד שני את לא רוצה ללדת בבית…
כדאי להכיר את הסימנים שמבשרים שהלידה מתקרבת –

צירים
הצירים הם התכווצויות סדירות של שריר הרחם ומטרתם לגרום לצוואר הרחם להיפתח ולהימחק בהדרגה עד לפתיחה מלאה. הצירים מקדמים את הלידה עצמה ונמשכים לאורך כל תהליך הלידה.
יש נשים שמרגישות צירים מדומים או בשמם המוכר "ברקסטון היקס". אלו צירים שאינם סדירים או מתגברים ולרוב חולפים בשינוי תנוחה, מקלחת חמה או מנוחה. אם הם לא חולפים ונעשים סדירים סביר להניח שאלו צירי לידה.
אין צורך לצאת לחדר לידה עם תחילתם של הצירים. השלב הראשון של הלידה יכול להימשך מספר שעות, ובמיוחד בלידה ראשונה.
כשהצירים מתחילים ומגיעים כל 15-20 דקות ונמשכים כ 20-30 שניות נסי להמשיך כרגיל אין צורך לשנות את סדר היום. מומלץ לנוח כמה שניתן, את תצטרכי את הכוחות האלה בהמשך.
כל עוד הציר לא דורש תשומת לב ואת יכולה לתפקד כנראה שיש עוד זמן. כשהציר ידרוש ממך תשומת לב ותצטרכי לעצור רגע, לנשום ולהיות מרוכזת בציר זה מעיד על התקדמות כלשהי. זה הזמן להתחיל לתזמן את הצירים. נסי להיות בתנועה, כדור פיזיו בשלב הזה יאפשר תנועה בצירים ומנוחה בין הצירים. מקלחת חמימה ונעימה יכולה להרגיע ולסייע בהתקדמות. התמקדי במה שעוזר לך להתמודד הכי טוב עם הצירים.
בלידה ראשונה אפשר להמתין שהצירים יתחזקו ויהיו צפופים יותר – צירים שמגיעים כל 3-5 דקות ונמשכים כדקה – דקה וחצי במשך לפחות שעתיים. קחי בחשבון את המרחק מבית החולים בו בחרת ללדת ואת זמן הנסיעה.
בלידה חוזרת כאשר הצירים נעשים סדירים, ארוכים ומורגשים אפשר לצאת לדרך.

ירידת מים
זהו סימן מובהק לתחילת תהליך הלידה. מי השפיר עוטפים את העובר ברחם במשך ההיריון. כששק מי השפיר נבקע ירידת המים עשויה להתרחש כטפטוף של נוזל המרגיש כמו בריחת שתן, או כשטף מים חזק. עלייך לשים לב לצבע המים שיורדים.
אם המים נקיים וצלולים ואת מרגישה תנועות עובר תתארגני ברוגע וצאי לדרך. ההנחיה של משרד הבריאות להגיע תוך שעתיים לבדיקה. במיון יולדות (בהנחה שהכול תקין) תוכלי לבחור אם לקבל זירוז או להישאר להשגחה עד להופעת הצירים באופן ספונטני לרוב זה קורה תוך 24-48 שעות מרגע ירידת המים.
מים שאינם צלולים נגרמים מהפרשת הצואה הראשונה של התינוק שנקראת מיקוניום וכאשר היא מופרשת במי השפיר המים מקבלים גוון צהוב ירוק ומכאן שמם מים מיקוניאליים. במידה והמים שירדו הם מים מיקוניאליים הגיעי בהקדם למיון יולדות.
אצל חלק מהיולדות, ירידת המים תבשר על הלידה המתקרבת, ותחל מספר שעות לפני הופעת הצירים, ואילו אצל חלק מהיולדות, המים ירדו אך ורק במהלך הלידה עצמה.

דימום
במקרה של הפרשה דמית, יותר מטיפה על הפד – ההמלצה ללכת להיבדק. עשוי להעיד על התקדמות בלידה אך לא ניקח סיכון

הפקק הרירי
הפקק הרירי אוטם את צוואר הרחם במשך ההיריון. נראה כהפרשה רירית וצמיגה, צבעו משתנה החל משקוף ועד להפרשה אדומה – חומה. יציאת הפקק הרירי אינה מצריכה הגעה לבית החולים, אלא מעידה שהלידה מתקרבת ותתרחש במהלך השבועיים הקרובים. לעיתים הפקק משתחרר בלידה עצמה. במידה והפרשת הפקק הרירי מלווה בדימום יש צורך לגשת להיבדק.

תנועות עובר
החל משבוע 28-29 מומלץ לעקוב אחר תנועות העובר. אם נדמה לך שלא הרגשת תנועות כרגיל נסי לאכול/לשתות משהו מתוק, שכבי על צד שמאל ונסי לספור 3 תנועות בחצי שעה או 5 תנועות בשעה. במידה ואת לא מרגישה תנועות או לא בטוחה, גשי להיבדק.

כאב גב, בחילות/הקאות, שלשול
יכולים לרמז על לידה שמתקרבת

אז מתי צריך ללכת לחדר הלידה?
• צירים
• במקרה של ירידת מים
• במקרה של דימום מהנרתיק
• במקרה של כאב בטן או כאב גב קשים, שאינם נעלמים בין ציר לציר
• במקרה שהרגשת ירידה בתנועתיות העובר
• טשטוש ראיה 
• חום גוף גבוה
• אם אחד או יותר מהסימנים הללו מופיע עוד לפני שבוע 37

אינסטינקט אימהי
זה לא משנה אם את עדיין בהריון או אחרי הלידה את כבר אמא .
הקשיבי לאינסטינקטים והתחושות שלך ואם משהו מרגיש לך לא תקין – לכי להיבדק.
בכל מקרה של ספק, אין ספק. מקסימום תשתעממי כמה שעות במיון יולדות.

מאחלת לך לידה טובה

 

לידה | צירים | ירידת מים | פקק רירי | תנועות עובר |

הפוסט מתי הזמן לצאת לבית החולים? הופיע לראשונה ב-Verdoula.

]]>
https://verdoula.co.il/%d7%9e%d7%aa%d7%99-%d7%94%d7%96%d7%9e%d7%9f-%d7%9c%d7%a6%d7%90%d7%aa-%d7%9c%d7%91%d7%99%d7%aa-%d7%94%d7%97%d7%95%d7%9c%d7%99%d7%9d/feed/ 0
תיק לחדר לידה https://verdoula.co.il/%d7%aa%d7%99%d7%a7-%d7%9c%d7%97%d7%93%d7%a8-%d7%9c%d7%99%d7%93%d7%94-2/ https://verdoula.co.il/%d7%aa%d7%99%d7%a7-%d7%9c%d7%97%d7%93%d7%a8-%d7%9c%d7%99%d7%93%d7%94-2/#respond Mon, 22 Jan 2024 09:46:17 +0000 https://verdoula.co.il/?p=1938 את התיק מומלץ להכין בסביבות שבוע 36. כדאי שהתיק יהיה מוכן
מראש שכן כשיתחילו סימני לידה לא תהיי פנויה לארוז תיק.

הפוסט תיק לחדר לידה הופיע לראשונה ב-Verdoula.

]]>

תיק לחדר לידה

ארזת לבד?

 

את התיק מומלץ להכין בסביבות שבוע 36. כדאי שהתיק יהיה מוכן
מראש שכן כשיתחילו סימני לידה לא תהיי פנויה לארוז תיק.


ממליצה לארוז 3 תיקים קטנים:

  1. תיק לחדר לידה – יכול להיות באופן קבוע באוטו
  2. תיק לאשפוז – בן/בת זוגך יכול/ה להביא אותו אלייך לאחר הלידה
  3. תיק לתינוק – ימתין בבית ליום השחרור

אז מה שמים בתיק?

 

תיק לחדר לידה – התיק החשוב ביותר

  •  תעודות זהות של 2 בני הזוג
  •  תיק מעקב הריון – המכיל את תוצאות בדיקות דם עדכניות: סוג דם, בדיקת סוכר, הערכת משקל
    אחרונה, בדיקות דם עדכניות (שלא עברו יותר מ 3 שבועות), שקיפות וסקירות וכו' . מכתבי שחרור – במידה והיו אישפוזים
    .
  •  תוכנית לידה – מומלץ להכין תוכנית מבעוד מועד ורצוי להגישה עוד בשלב הקבלה במיון, למיילדת בחדר ולמלווים שלך. (כדאי להכין רשימה נפרדת לטיפול בתינוק)
  •  בקבוק מים מינרלים קטן – כדאי עם פיית ספורט שיהיה נוח לשתות בכל תנוחה שבה תהיי.
  • בקבוק מים גדול
  • גומייה לשיער (לא קליפס)
  • שמן לעיסוי פרינאום / שמן שקדים
  • שפתון לחות לשפתיים
  • גרביים חמות – ברוב חדרי הלידה קר ובמיוחד אם לקחת אפידורל ואת שוכבת ללא תזוזה
  • כפכפים למקלחת
  • רשימת השמעה נעימה ומרגיעה או כל מוסיקה שאת אוהבת – להכין מבעוד מועד
  • מטען לטלפון הנייד
  • אוכל, שתייה לך ולמלווים – חטיפי אנרגיה, סוכריות למציצה, תמרים
  • אם את מרכיבה עדשות מגע, קחי איתך משקפיים לחדר לידה
  • כל דבר שעולה על רוחך ויכול להרגיע אותך בחדר לידה
  • מניפה – מאוד עוזר לקרר את עצמך כשיופיעו גלי חום
  • מגבונים
  • שקית ניילון לבגדים

תיק לאשפוז

  • כלי רחצה – דיאודורנט, שמפו, מרכך, סבון נוזלי, מברשת ומשחת שיניים, סבון פנים קרם גוף, קרם פנים, מברשת שיער, כלי איפור (להרגשה טובה)
  • חלוק או בגדים רחבים ונוחים לשהייה במחלקה – רצוי עם כפתורים שניתן לפתוח בזמן הנקה
  • נעלי-בית למחלקה
  • כפכפים למקלחת
  • גוזייה / חזיית הנקה אחת, מומלץ לקנות לאחר הלידה כשתדעי איזו מידה את צריכה למחלקה
  •  תחתונים חד פעמיים (רשת), או תחתונים שניתן לוותר עליהם
  •  פדים גדולים לאחר הלידה –תחתונים סופגים של קוטקס חד פעמיים מבד דמוי כותנה
  • מגבת גדולה ונעימה – המגבות בבתי החולים קטנות
  • נייר טואלט רך ונעים, 
  • מחברת ועט – לכתוב תחושות ומחשבות על הלידה, רשימת מוזמנים או כל דבר אחר שתרצי לזכור
  • מטען לטלפון הנייד
  • שתייה וכוסות חד פעמיות
  • נשנושים לשעות הקשות = פירות יבשים, חטיפי דגנים
  • תרופות שאת נוטלת באופן קבוע
  • בגדים נוחים ליום היציאה מבית החולים – בימים הראשונים אחרי הלידה הבטן נראית כמו חודש 6 בערך, אז מומלץ בגדי הריון.

 

תיק לתינוק

  • ביגוד ראשוני לתינוק- סט של 2 חזיות ו- 2 רגליות (לשים מתחת)
  • בגד ליציאה הבייתה
  • כובע
  • שמיכה – ניתן לשים מתחת לשמיכה של בית החולים
  •  מוצצים
  • טיטולים ומשחה לטוסיק (מקבלים בבית החולים)
  • חיתולי טטרה
  • כפפות או גרביים לידיים

 

סלקל לרכב – בלי זה לא ישחררו אתכם

מאחלת לך לידה טובה 

 

 


לידה | תיק לחדר לידה 

הפוסט תיק לחדר לידה הופיע לראשונה ב-Verdoula.

]]>
https://verdoula.co.il/%d7%aa%d7%99%d7%a7-%d7%9c%d7%97%d7%93%d7%a8-%d7%9c%d7%99%d7%93%d7%94-2/feed/ 0
כתבו עליי https://verdoula.co.il/%d7%9b%d7%aa%d7%91%d7%95-%d7%a2%d7%9c%d7%99%d7%99/ https://verdoula.co.il/%d7%9b%d7%aa%d7%91%d7%95-%d7%a2%d7%9c%d7%99%d7%99/#comments Sun, 21 Jan 2024 10:55:40 +0000 https://verdoula.co.il/?p=1803 כתבו עליי

הפוסט כתבו עליי הופיע לראשונה ב-Verdoula.

]]>

כתבו עליי

הפוסט כתבו עליי הופיע לראשונה ב-Verdoula.

]]>
https://verdoula.co.il/%d7%9b%d7%aa%d7%91%d7%95-%d7%a2%d7%9c%d7%99%d7%99/feed/ 34
עישון בזמן הנקה https://verdoula.co.il/%d7%a2%d7%99%d7%a9%d7%95%d7%9f-%d7%91%d7%96%d7%9e%d7%9f-%d7%94%d7%a0%d7%a7%d7%94/ Sun, 07 Jan 2024 08:26:05 +0000 https://verdoula.co.il/?p=1460 במהלך ההיריון כולם אמרו לך להפסיק לעשן, שזה מזיק לעובר. אולי הגנבת סיגריה פה ושם, עם המון חרטות, אולי הצלחת להתאפק עד הלידה וחיכית לרגע שתלדי ותעשני את הסיגריה הראשונה. ואז לאחר הלידה אומרים לך שזה מזיק לתינוק.

אבל בא לך... אחת.... שאכטה מדי פעם... סיגריה עם הקפה...

הפוסט עישון בזמן הנקה הופיע לראשונה ב-Verdoula.

]]>

עישון בזמן הנקה

 

ההמלצה להפסיק לעשן תקפה בכל שלב בחיים, גם למי שלא מניקה 

במהלך ההיריון כולם אמרו לך להפסיק לעשן, שזה מזיק לעובר. אולי הגנבת סיגריה פה ושם, עם המון חרטות, אולי הצלחת להתאפק עד הלידה וחיכית לרגע שתלדי ותעשני את הסיגריה הראשונה. ואז לאחר הלידה אומרים לך שזה מזיק לתינוק.

אבל בא לך… אחת…. שאכטה מדי פעם… סיגריה עם הקפה…

סיגריה זו ההנאה הקטנה שלך, את לא רוצה להפסיק לעשן. את מודעת לנזקי העישון ורגשי האשם משתלטים עלייך, את חוששת להזיק לתינוקך ובוחרת לתת לו תמ"ל במקום להניק.

חשוב שתדעי שגם כשאמא מעשנת עדיף להניק מאשר לתת תמ"ל. יתרונות חלב האם עולים על נזקי העישון, אך עליך להקפיד שלא לחשוף את התינוק לעשן הסיגריות, עישון פסיבי מאוד מזיק לתינוק.

העישון משפיע על הפרשת הורמוני החלב וכתוצאה מכך תושפע גם כמות החלב, וייתכן גם קושי ברפלקס שחרור החלב דבר שיביא לעיכוב בזרימת החלב.

מניקה ומעשנת? איך עושים את זה יחד?

·       עדיף לעשן לאחר ההנקה כדי שרמת הניקוטין בדם תהיה נמוכה יותר

·       צאי לעשן בחוץ, במרפסת או ליד החלון. שמרי מרחק מהתינוק כדי שהעשן לא יגיע אליו.

·       אספי את השיער בזמן העישון

·       לאחר העישון לפני שאת באה במגע עם התינוק, שטפי ידיים ופנים במים וסבון, צחצחי שיניים והחליפי חולצה. (אם מתאפשר – התקלחי)

·       נסי להפחית את כמות הסיגריות

 

במידה ובן/בת הזוג מעשנים, חשוב שגם הם יקפידו על החלפת חולצה, שטיפת ידיים ופנים במים וסבון וצחצוח שיניים לפני המגע עם התינוק

 

הנקה | עישון בזמן ההנקה | הנקה מלאה | הנקה חלקית | חלב אם

הפוסט עישון בזמן הנקה הופיע לראשונה ב-Verdoula.

]]>